Ekonomiblogg i DI

Ännu en gång skrivs det om ekonomibloggar i pressen och denna gång är det Jakob som blivit intervjuad. Här kan man läsa artikeln.

//Finanskvinnan

Fullt kaos

Imorgon är det 1:a maj. Istället för att demonstrera ska jag åka runt bland möbelvaruhusen och bränna bufferten på lite nya möbler och saker, räknar med att det kommer kosta 12 000:-. Det ser jag fram emot.

Jag tycker mitt buffertsystem är optimalt, jag har inga problem med att handla för de pengarna nu när jag behöver. Hade jag varit tvungen att sälja aktier för att köpa möbler kan jag lova att det hade känts svårare.

Något jag verkligen inte ser fram emot är månadssammanställningen. Så som börsen gått nu kommer depåvärdet ha backat minst några tusen jämfört med förra månaden. Men å andra sidan ska jag ju köpa mer aktier nästa månad så det är väl positivt på det sättet ändå.

//Finanskvinnan

Klart med flytt

Min bostadssituation har löst sig, och jag kommer hädanefter ha en hyra på ungefär 3 600:-. Det känns klart resonabelt. Skönt att det ordnade sig.

//Finanskvinnan

En bra helg

Många bloggare verkar ha haft en trevlig helg (utom några som varit sjuka). Själv vaknade jag 7.30 imorse. Det är något slags helgrekord tror jag. När mitt sällskap för dagen äntligen vaknade åkte vi på cykelutflykt. Tror det blev runt 2 mil totalt.

När vi kom hem var vi helt utmattade och vilade. Sen gick vi på bio och såg "Be kind rewind" med biocheckar som betalning. Den var verkligen jätterolig, rekommenderar den. En bra dag som avslutar en bra helg.

//Finanskvinnan

Sänkt sparnivå

Jag har gjort en liten preliminär budget. Den tyder på att jag inte kommer ha råd med ett sparande på 2 000:- per månad, tyvärr. Jag sänker därför sparandet till 1 000:- per månad igen.

Naturligtvis känns det jättetrist men som bekant har mina förutsättningar förändrats och jag har helt enkelt inte möjlighet att fortsätta sparandet på den nivån. Däremot blir det mer sparat under sommaren när jag har heltidslön igen.

1 000:- i månaden tycker jag ändå får betraktas som bra med tanke på att jag är heltidsstudent utan lån.

//Finanskvinnan

Nya projekt

Jag har bestämt mig för att ta tillfället i akt och göra en komplett inventarielista i excel, med inköpsår och inköpspris för varenda möbel och sak jag har (utom förbrukningsartiklar och kläder). Går det inte nu så kommer det aldrig gå: såhär lite saker har jag aldrig haft tidigare. Det är mitt nästa projekt efter flytten.

Därefter vill jag lära mig beatboxa som killarna på Talang 2008 nyss. Snacka om att det skulle imponera på framtida anställningsintervjuer. Tyvärr tror jag inte det är lika enkelt som inventarielistan.

En helt annan beatboxare://Finanskvinnan

"Chockrusning"

Aktieägarna i Ericsson måste verkligen sägas vara ett prövat släkte. Oavsett vad som hänt i bolaget, positivt som negativt, har aktien gått ner eller möjligen stått stilla den sista tiden. Idag levererade Ericsson dock en positiv rapport och aktien rusade 25%. Grattis alla Ericsson-ägare, det var er väl förunnat. Även jag borde få del av kakan då ett par av mina pensionsfonder har Ericsson (speciellt den hos AMF).

Något jag finner lustigt med det hela är att Aftonbladet uttrycker sig som på bilden nedan. Just nu pågår en "chockrusning" och man erbjuder en chatt med Claes Hemberg på Avanza för att hjälpa småspararna reda ut vad som händer med sparpengarna. Nästan som om det vore något negativt, att aktien rusar efter en för att bita en i hälarna. Ungefär som vid en tjurrusning.


//Finanskvinnan

Slöseri och besparingar

I samband med min förestående flytt har jag gjort några flyttanmälningar och ändrat bland mina abonnemang. Eftersom jag inte har någon tv längre sa jag upp kabeltv och avanmälde tv-innehav. Nu tror jag visserligen inte jag kommer klara mig utan tv särskilt många månader, men tills jag köper en ny platt (och ja, det är verkligen det enda tänkbara i min sitation) så har jag fasta kostnader på 189+169=358:- mindre varje månad.

Ärligt talat tycker jag det är en väl dyr kostnad för att se vad jag betraktar som standardutbud på tv:n man köpt. 200:- totalt hade varit mer rimligt. Om tv:n jag köper senare har inbyggd box kanske jag överväger digitaltv trots dess kvalitetsmässiga brister, och tjänar då några tior per månad.

Jag har en plan som går ut på att luska fram vilka av mina bekanta i närheten av där jag kommer bo som tycker om ungefär samma program som jag. Då kan jag kanske titta hemma hos någon av dem och få lite socialt umgänge på köpet.

Jag övervägde också att byta ner mig till ett billigare och långsammare internet. Då fick jag erbjudandet att de tre första månaderna skulle vara gratis och därefter blir det 60:- billigare per månad för samma hastighet som jag har idag. Det antog jag och kommer därmed betala 199:- per månad när gratismånaderna är över. Tycker det är rimligt pris för hyfsat internet.

Däremot gick det mindre bra med min budget för de här dagarna innan lön. Jag har redan köpt saker för 50:- mer än budgeterat och det är imorgon kvar också. Men så får det bli, några hundralappar blir det ändå kvar till buffertkontot och Vi-skogen kommer ändå kunna få sitt. Ibland får man slösa lite.

//Finanskvinnan

Strejk

Jag sympatiserar helt med de strejkande sjuksköterskorna. Lönerna är på tok för låga. Man skulle kunna argumentera att de som inte vill nöja sig med det rådande löneläget inte ska utbilda sig till sjuksköterskor men personligen ser jag hellre att yrket är attraktivt även för personer med höga betyg och många valmöjligheter i framtiden.

Rätt som det är (kanske redan nu?) kommer nämligen personer som hade blivit utmärkta sjuksköterskor att välja mer lukrativa yrken just därför att lönerna är för låga.

Med andra ord, högre löner generellt inom vården och speciellt till sjuksköterskorna är nödvändiga för att yrket ska ha dragningskraft i framtiden och för att garantera att personal med rätt kompetens finns på plats för att rädda våra liv när vi blir sjuka. Det är min åsikt.

//Finanskvinnan

Pengar kvar och cykling

Idag är det den 21:a och 3 dagar kvar till lönen. Jag har ganska exakt 900:- kvar på kontot och ungefär 60:- i plånboken. Målet är att inte spendera mer än 160:- till fredag. För 100:- ska jag köpa träd i Vi-skogen, resten åker in på buffertkontot och blir väl sedermera bestick och liknande.

Jag tog den första cykelturen för året idag. Det var jättefint väder och trevligt. Har saknat att cykla.

//Finanskvinnan

Amalgam

Jag har hittat en ny sjukdom jag kan inbilla mig att jag har på lediga stunder: amalgamförgiftning. Det var många år sedan jag hade hål i tänderna men på den tiden använde man tydligen fortfarande amalgam eftersom jag har minst två lagningar gjorda med det materialet.

Det känns inte helt bra att ha giftiga tungmetaller i munnen och jag tycker dessutom att jag har flera "symtom" enligt listan på länken. Har i princip bestämt mig för att ta bort lagningarna om jag någon gång får hål i tänderna eller behöver göra ett annat ingrepp i munnen.

Någon läsare som vet något om amalgamförgiftning? Är det något att oroa sig för och skadar det mer än gör nytta om jag byter ut lagningarna?

//Hypokondrikvinnan

På allmän begäran

Efter läsarstormen i anslutning till mitt askunge-inlägg inser jag att jag inte kommer undan med mindre än att jag beskriver min klänning eftersom jag inte ville lägga upp en bild. Ni som är ointresserade av kvinnokläder får ha överseende.

Klänningen är lite längre än till knäna. Den är svart. Den är av väldigt fint material, ganska tunt och tungt. Det sticker ut lite tyll under kjolen samt i urringningen (v-ringning). Den har flera pressveck på kjolen framtill och ett baktill. Den är inte jättetight utom i livet som är sytt i något slags lapptäckesteknik med olika mönstrade svarta tyger. Den är väldigt tjusig. Märket är Dice Kayek.

//Finanskvinnan

Utmattad

Idag har jag packat och flyttstädat hela dagen. Fem personer blev inte klara trots att vi höll på ett antal timmar. Men det är inte jättemycket kvar, och det känns skönt att ha det mesta gjort. Flyttdatumet är inte riktigt bestämt så tills vidare bor jag hos en jag känner för att inte stöka ner igen.

Jag vill gärna ge ett tips till er ungdomar som inte hunnit flytta hemifrån och/eller inte har samlat på er så mycket prylar än. Tipset är: Välj saker med omsorg, och satsa på att ha få men bra framför många. Det är ett helsicke att flytta en massa prylar man knappt tycker om.

Idag uppskattar jag att jag slängt 5 kubikmeter saker. Det känns jätteonödigt att ha lagt ut pengar (eller energi) på att skaffa dessa saker när jag egentligen varken har plats eller lust att äga dem. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte hann ringa myrorna eller liknande, men såg att det var flera personer som tog det de ville ha när jag lämnat dem så de kommer i alla fall till någon nytta. Prackade även på grannarna lite.

//Finanskvinnan

Ingen askunge direkt

Jag ska på en finare tillställning om ett tag. Till den behövde jag en lämplig klänning, vilket skapat viss oro då jag verkligen inte vill lägga dyra pengar på kläder när jag behöver köpa saker till den nya lägenheten. Jag ville heller inte köpa en budgetklänning. Lyckligtvis visade det sig att en släkting hade en klänning jag fick i present. Toppen!

//Finanskvinnan

HQ ner

HQ rapporterade ett resultat sämre än väntat (kanske inte så konstigt med tanke på rådande bankkris) och aktien är ner 6,63% i skrivande stund. Det innebär att mitt blygsamma plus i depån vänts till ett lika blygsamt minus. Dock matchar de röda sifforna övriga i depån, så det känns lite som att ordningen är återställd.

Jag känner förtroende för HQ och har inga planer på att sälja. Däremot måste jag säga att jag är mer lockad av att köpa fler HQ-aktier än RNB-aktier vid nästa aktieköp. Det är inte minst den höga utdelningen jag tycker är trevlig.

Mina övriga aktier gick riktigt bra idag, inte minst Scania och Industrivärden.

//Finanskvinnan

Märklig verklighetsuppfattning

Affärsvärlden skriver om Credit Suisse som anser att vi befinner oss i en börsbottenprocess och att det är dags att övervikta till aktier om något av följande inträffar:

1. Stark övertygelse om att oljepriset faller till 80 dollar
2. Europeiska centralbanker börjar prioritera tillväxt framför inflation
3. Kapitulation på aktiemarknaden i linje med den 21 januari
4. Om S&P 500 föll ner till 1 200
5. Lagren av osålda hus i USA faller till 8 månaders försäljning (i februari var denna siffra 9,6)

Jag blev förvånad över att Credit Suisse anser det troligt att oljepriset har potential att sjunka till så lite som 80 dollar någonsin igen.

Visst har ett nytt oljefält hittats i Brasilien, men jag läste någonstans att det fältet tillsammans med det förra som hittades tidigare ändå inte skulle täcka mänsklighetens oljebehov mer än ett år (om den estimerade mängden olja som kommer kunna utvinnas ens stämmer - tydligen sänks siffran ofta efterhand). Betänk det, ett enda år. Och det jublar man över. Det är mycket olja och mycket pengar men någon garanti för att vi kommer kunna fortsätta bygga våra liv på oljekonsumtion ser jag inte att det är.

Vad tror ni om oljepriset, kommer det kunna gå ner till 80 dollar igen?

//Finanskvinnan

Bra sida om räntefonder

Jag är inte särskilt förtjust i tanken på räntefonder, tycker sparkonto verkar bättre när räntan är så hög som den är idag. Men vill man veta mer om räntefonder verkar det här vara en bra sida att titta på.

//Finanskvinnan

Avanza-dagen

Idag besökte jag Avanza-dagen i Globen. Jag tror det hela sänds live, men man borde kunna titta i efterhand också.

Jag kom lagom till programpunkt 3: Per Henrik Graesberg från DnB Nors Renewable Energy Fund som pratade om just förnyelsebar energi. Det var hyfsat intressant. Per Henrik sa att fonden har etanol bland innehaven, men inte så mycket. Fonden har också kärnkraft i form av Fortum men han tror inte kärnkraft nödvändigtvis är det billigaste alternativet till olja. Sol- och vindkraft tror han kommer öka mest inom de närmsta 3-5 åren. De stora kurssvängningarna inom förnyelsebar energi beror till stor del på politiska beslut, enligt Per Henrik, och man ska se fonden som en långsiktig investering.

Därefter var det ett litet jippo där årets sparare utsågs. Det var Avanzas kundtjänst som nominerat kunder som kommit med bra frågor och synpunkter. Vinnare av det facila priset på 999:- i Avanza Zero blev Åsa Söderlund från Gävle. Grattis Åsa! Tycker dock priset var lite snålt tilltaget (även om jag tror resa till Stockholm ingick).

Nästa programpunkt var C-G Gyllenram och Tony Ugrina som pratade om börsens psykologi, vilken de skrivit flera böcker om. Jag tyckte det var ganska flummigt och att det som sades som var vettigt mer var någon slags fundamental analys än psykologi.

Därefter pratade Nicklas Storåkers och Sven Hagströmer lite allmänt om Avanza. Det som sades som jag inte redan kände till var att Avanza har 98% nöjda kunder, att de öppnat möjligheten till bankkonto (ränta 3,76%, ska höjas ytterligare 0,05%= kanske lite låg?) samt att man kan ha en kapitalförsäkring i sitt företag.

Förfriskningar som bjöds var baguette och så kunde man köpa cola för 10:- vilket jag gjorde. Senare fick man tårta med anledning av att Avanza fyller 10 år, men då blev jag lite illamående och gick hem. Jag tror alltid att grädde är godare än vad det faktiskt är.

Av Aktiespararna fick jag till min glädje tidningen Aktiespararen (inklusive ett analysprogram som fungerar 90 dagar) samt det nummer av Stock Magazine som jag själv var omnämnd i. Jättekul!

Jag passade på att prata lite med Enter fonder och frågade då varför Enter Mobile Internet lades ner. Tydligen hade den bara ett kapital på 60 miljoner vilket var alldeles för lite att driva en fond på. Antar att det handlar om att man inte får ihop nog med fondavgifter för att täcka förvaltningskostnaderna.

Jag blev också tipsad om Enter Maximal vilken växlar mellan aktier och räntebärande (som min fond HQ Total A) och som slagit index oerhört bra på sista tiden. Någon som har erfarenhet av den? Tyvärr var den ganska dyr.

Det totala omdömet var att det var ett trevligt arrangemang, men lite för stort för att vara mysigt. Tycker det var en aning rörigt med allt spring mellan stora föreläsningssalen och utställningshallen.

Självklart tittade jag efter David och såg några tänkbara kandidater. Det var ganska många unga killar där faktiskt, fler än på Nordnet-kvällen. En parentes.

//Finanskvinnan

Extrainkomst

Jag fick en extrainkomst på 435:- för försäljning av böcker. Inte dumt!

//Finanskvinnan

Bra!

Jag har som nyårslöfte att få högsta betyg på alla examinationer jag gör i år. Det är inte säkert att det lyckas, men det är ambitionen i alla fall. Därför kändes det väldigt tråkigt att jag misslyckades så kapitalt att jag lämnade in blankt vid min senaste tenta vilken jag hade förra veckan.

Kanske var det inte så konstigt att jag inte kunde koncentrera mig under rådande omständigheter. Samtidigt får jag en ny chans och kan då satsa på det höga betyg jag vill ha, istället för att få ett godkänt men inte mer.

Lite roligare är att jag fick veta betyget för den förra tentan jag skrev, och jag fick högsta betyg. Nu har vi börjat med det nya systemet som innebär en gradering från A-F där E är det lägsta godkända betyget. Denna gång fick jag alltså A men jag kan tänka mig att jag är nöjd även med B i framtiden. Jag har haft lite olika betygssystem tidigare, men tycker det här är bättre och ger mer rättvisande betyg. Dessutom är det bra om det finns en internationell standard.

Idag är jag väldigt stolt över mig själv. Jag klarade tentan bättre än många som tar studielån och inte jobbar alls.

//Finanskvinnan

MinaSlantar.se

Jakob har tidigare skrivit om den nya och utmärkta sidan MinaSlantar.se, vilken bloggaren som kallar sig Skilling Banco gjort.

Nu har även jag testat att lägga upp en profil och jag tycker det är en jättebra sida för dem som inte vill eller kan hålla på med Excel. Man får snabbt och enkelt upp diagram samt en prognos för när man är skuldfri baserat på hur snabbt skulderna minskar. Kul att man får koden till diagrammen så man enkelt kan lägga upp dem på sin blogg.

Det jag hade kunnat önska mig ytterligare av sidan är:

* Att man kan skriva in summan man sparat/amorterat varje månad och få ut värdeökningen i relation till det. Där det nu står "Sparat X:-" på min profil har jag själv lagt in det som kommentar.

* Att man kan se och redigera fler än de senaste 12 månadsrapporterna.

* Att man ser summor i diagrammen.

* Kanske kan sidan kompletteras med ett enkelt budgetverktyg eller en kassabok också.

Jag tycker det är en riktigt bra sida. Jag kan rekommendera den.

//Finanskvinnan

En utmaning

Både personer jag känner i verkligheten och bloggare jag följer verkar tycka att havregrynsgröt är bra. Gott, enkelt, nyttigt och billigt. Jag tycker om saker som är goda, enkla, nyttiga och billiga men havregrynsgröt kan jag bara inte äta. Det ser för hemskt ut. Istället äter jag (har alltid gjort) havregryn som de är från en kopp och dricker vatten till.

Som ni hör är det precis samma sak som havregrynsgröt men något mer svårsmält och opraktiskt som måltid betraktat. Därför ska jag utmana mig själv att proväta havregrynsgröt när jag flyttat. Kanske kan det bli en ny rutin för mig. En god, enkel, nyttig och billig rutin.

//Finanskvinnan

Tråkig helg

Den här helgen artar sig till att bli rekordtråkig eftersom jag ska försöka vara hemma och spara lite pengar. Jag har varit "tvungen" att slösa på snabbmat och fika hit och dit hela veckan. Visst vet jag i bakhuvudet att jag måste snåla nu men det går inte så lätt för tillfället.

Jag är sugen på att börja köpa nya saker till nya lägenheten och har börjat titta runt på stan. Det är verkligen väldigt trevligt att fönstershoppa och föreställa sig hur just den eller den prylen skulle passa in. Ett billigt nöje.

När jag väl flyttat får jag göra en ny budget. Det ska bli intressant att se om jag klarar att spara på i samma takt, men det borde väl inte vara helt omöjligt. Det finns säkert en och annan möjlighet att spara in på utgifter jag haft tidigare.

//Finanskvinnan

Det var droppen

Jag befinner mig hos en person som har digitaltv. Det innebär att boxen hänger sig varje gång man byter kanal för snabbt (vilket jag gör hela tiden av gammal vana) och dessutom att tv3 saknas. Därmed missar jag Lyxfällan. Grr!

//Finanskvinnan

Shoppingdags?

Jag kommer behöva köpa en del nya möbler snart, om den flytt jag tänkt mig blir av. Min budget för hela flyttprocessen inklusive köp av nya saker ligger på ungefär 17 000, vilket är vad jag har i buffert. Man skulle för övrigt kunna säga att vikten av en bra buffert plötsligt är väldigt uppenbar även för mig - jag är oerhört tacksam att jag fått ihop så mycket som jag har. En del kommer från försäljning av sådant jag inte kan flytta med också, bra att få in lite på det istället för att skänka bort som jag kommer göra med annat.

Jag tänker att jag ska få de 17 000 att räcka till ganska mycket och eftersom jag vill ha så mycket som möjligt för så lite pengar som möjligt kommer jag försöka köpa en del begagnat. Vissa saker vill jag dock köpa nytt eftersom det är elektronik som är känsligt. Jag behöver bland annat en soffa, stolar och en ny (platt) tv. Klart komiskt att snålkvinnan nu ska köpa en platt-tv, men min gamla får bara inte plats där jag vill bo.

En tanke jag hade var att köpa en begagnad soffa från Ikea och sen köpa till ett snyggt överdrag från Bemz som jag hört så mycket om. Tyvärr blev jag besviken, tyckte inte alls deras överdrag var särskilt märkvärdiga eller på något sätt snyggare än Ikeas. Möjligen var Stig Lindberg-tyget fint men knappast något jag vill betala 5 000:- för.

Med lite planering kanske det t o m blir pengar kvar när jag shoppat klart. Jag hoppas det.

//Finanskvinnan

"Vi drunknar, men inte lika snabbt som befarat... "

Peter Malmqvist skriver bra om varför han inte riktigt vågar lita på att det är vändningen vi ser nu. Jag har själv tänkt att börsen "borde" (det är alltså en känsla jag haft, inget annat) gå upp till våren och är väl ganska inställd på att den kommer hacka sig uppåt från och med nu. Om Peter Malmqvist har rätt blir det dock inte så.

Med tanke på mitt månadssparande tycker jag det känns bra oavsett hur börsen går den närmsta framtiden, och jag är fortfarande nöjd med min strategi för att föra pengar från SveaDirekt till aktier. När jag beslutade om strategin stod börsen på 360, idag står den på 320.

//Finanskvinnan

En idol

Jag läste en intervju med Ragnhild Wiborg och konstaterar att hon är min nya idol. Att slänga på luren för att personen i andra änden inte kommer till saken - vilken dröm! En vacker dag ska jag också vara så medveten om min tids värde att jag kan göra sådant. Jag är alldeles för mån om att inte vara otrevlig idag.

Att alltid vara trevlig är inte den bästa egenskapen om man ska göra karriär, men man kan antagligen balansera självmedvetenhet med trevligheten. Om man jobbar på saken.

//Finanskvinnan

Vilken bloggtyp är du?

Här finns ett roligt test som analyserar texten på ens blogg. Min blogg indikerade temperamentstypen strateg och Jung-Myers-typen systembyggare.

//Finanskvinnan

Utdelningar

Jag gick igenom listan här och noterade när mina utdelningar kommer i kalendern. Det blir totalt 3 520:- fördelat enligt nedan.

HQ: 400:-
Industrivärden C: 500:-
MTG B: 270:-
Ratos B: 1 170:-
Retail and brands: 150:-
Scania B: 505:-
Skanska B: 525:-

Det kanske inte låter så mycket, men det är ju passiv inkomst. Varje passiv inkomst är positiv. Snittet för alla aktier baserat på dagsvärdet är 4,05% vilket jag anser vara bra. Speciellt med tanke på att jag har en aktie som inte ger utdelning alls, Biosensor.

Planen är att köpa mer aktier efter 25/5. Då är alla utdelningarna avklarade. För att det inte ska understiga 6 000:- i inköpssumma (summan vid vilken jag tycker det känns vettigt att betala courtage) ska jag skjuta till 2 480:- i extra sparpengar. Jag siktar dock ändå på att lägga de sedvanliga 2 000:- i sparpengar till fonder. Det blir som en utmaning att få ihop de där 2 480:- på ett eller annat sätt.

Det aktieköpet kommer innebära fler aktier i antingen RNB eller HQ beroende på vad som känns mest köpvärt just då.

//Finanskvinnan

Mats Qviberg skräder inte orden

Jag läste en bra krönika av Mats Qviberg och tycker han har helt rätt. Förbjud cigarettförsäljning, nyttjandet skapar bara merkostnader och elände. Eventuell smuggling ser jag som ett marginellt problem i sammanhanget. Det han säger om CSR i matbutikerna håller jag också med om: Att sälja rent gift för konsumtion är inte direkt att ta socialt ansvar.

//Finanskvinnan

Tillgångar och skulder april 2008

Se månadssammanställningen nedan.
Tillgångar

Aktieobligationer 30 683,00 kr
Aktier 86 959,00 kr
Fonder 24 516,00 kr
IPS 8 735,00 kr
Kontanter NN 2 163,40 kr
Svea Direkt 45 132,00 kr
_________________
198 188,40 kr

Skulder

CSN -40 147 kr

Summa tillgångar och skulder: 158 041,40 kr

Denna månad har jag sparat totalt 3 099:-. Totalsumman har ökat med 8 906,71:- jämfört med förra månaden, alltså 5 807,71:- mer än vad jag satt in. Inte dumt.

Ett diagram:


//Finanskvinnan

Kanske löser det sig

Det verkar som jag har hittat en lägenhet. Den är liten, men jag vet åtminstone att jag har råd med den själv. Det känns kul så jag hoppas det blir av.

//Finanskvinnan

Härliga tider på börsen

Det kanske är så att man får tur i aktier om man har otur i kärlek? Oavsett orsak har mina aktier gått upp över 3 000:- idag. Index slutade på +2,6%.

Dagens uppgång topp 3

RNB, +6,88%
Biosensor, +5,06%
Ratos B, +5%

Jag ligger plus på två aktier, HQ och Biosensor. Dessutom är både Ratos och MTG är farligt nära +-0. Såhär bra har det inte sett ut på länge, även om Scania gått dåligt på sista tiden. Men visst ligger jag fortfarande många tusen under GAV trots detta.

Hoppas uppgången fortsätter.

//Finanskvinnan

April april

Hihi, såklart var mitt förra inlägg ett aprilskämt. Roligt att några gick på det. Inte skulle väl jag ta betalt för bloggen, det vore ju befängt.

//Finanskvinnan

Tråkiga nyheter

Eftersom jag kommer ha så hög hyra nu måste jag försöka få in mer pengar. Tänkte därför att ni läsare kunde börja betala för att läsa bloggen.

Mer information kommer senare.

//Finanskvinnan