Inlösen i Öresund

På den extra bolagsstämman 15/11 så beslutades om ett inlösenprogram. Aktieägarna får lösa in en aktie per 10 de äger för 135 kr styck (vilket är ungefär 20 kr mer än kursen för Öresundsaktien imorse).

Jag hoppade på erbjudandet och kommer lösa in några aktier. För min bokföring så borde jag väl kunna räkna detta som en regelrätt försäljning á 135 kr?

//Finanskvinnan

Men jag är i alla fall ekonomisk

Mina pengar tog tvärslut i söndags och lönen kommer imorgon. Glädjande nog har jag klarat mig med maten jag har hemma, utan att ta från bufferten. Känns som att jag är på rätt spår igen.

//Finanskvinnan

Den ena krisen efter den andra

Så var det Irlands tur att räddas av EU. Igår bröt börsen ihop ordentligt (min depå slutade på -4 000 kr) men idag verkar alla se ljusare på saken.

Själv krisar jag också för tillfället. Jag har börjat gå hos en psykolog och kommer få hjälp med att reda ut mina sömnproblem (jag går bland annat i sömnen). Känns bra att hjälp finns att få.

//Finanskvinnan

Ratos säljer både det ena och det andra

Stockman (den synske?) förutspådde att Ratos skulle genomföra försäljningar innan årsskiftet. Mycket riktigt har man nu meddelat sina aktieägare att halva Lindab-innehavet har sålts (9/11) samt att hela Camfil säljs tillbaka till huvudägarna (11/11). Exitvinsten för (halva) Lindab blev 540 miljoner kronor och för Camfil 610 miljoner kronor.

Bisnode däremot är i dagsläget fortfarande bland innehaven.

//Finanskvinnan

Delmål och utfall

Nu har jag äntligen gjort en vettig sammanställning av mina delmål. Jag reviderade lite där det kändes rimligt också. Överlag får man säga att det är en optimistisk sammanställning. Men helt omöjlig är den kanske inte? Givetvis är sammanställningar av denna typ mer kuriosa än ett faktiskt rättesnöre. Det är roligt att räkna! (En mening mina gamla mattelärare hade gråtit av lycka om de hört.)

//Finanskvinnan

Slutspurt mot nästa delmål

Eftersom det börjar närma sig deadline halvmiljonen (500 000 till den sista maj 2011) i mitt sparande så bytte jag ut den bekymmerslösa hula hula-danserskan på spar-tickern ovan till en målinriktad löperska.

Glädjande nog är tillgångarnas värde nästan 400 000 kr i skrivande stund. Jag har alltså åtta månader på mig att öka det beloppet med ytterligare 100 000 kr, om jag ska kunna nå delmålet på utsatt tid. Detta kommer jag knappast kunna göra utan lite draghjälp från börsen. Det ger dock en extra liten motivation att inte vara så slösaktig som jag varit den senaste tiden.

Jag behöver bygga upp min buffert nu. Inte lyxkonsumera. Kanske får jag ta till knepet som jag fick göra förr i tiden när jag behövde lära mig debet och kredit. Då tänkte jag mig att det stod D och K i mina handflator, som förkortningen för Danmark (då blev det rätt sida). Nu får jag tänka mig att det står B och K som förkortningen för Burger King istället. Och att K:et är överkryssat.

//Finanskvinnan