Note to self: undvik trading och hävstångsinstrument

Jag skulle testa trading på kul, tänkte jag. Jag har ju läst så mycket om minishorts och liknande på andra bloggar och trodde mig bland annat veta att just minishorts är ett bra val om man vill pyssla med hävstångsinstrument. De ombalanseras inte dagligen som till exempel ETF:erna XACT Bear och Bull gör.

Därför köpte jag en minishort (Facebook) för några hundralappar. Ett par veckor senare hade den gått ner med ungefär 50% och autosålts, vilket jag antar berodde på någon slags inbyggd stop loss.

Så snabbt har jag nog aldrig förlorat pengar förr.

Jag är glad att jag hade omdömet att inte satsa några större pengar och jag har lärt mig att hävstång är farliga saker när kursen går åt fel håll.

Trading ingår inte i min investeringsstrategi. Däremot har jag en tid haft funderingar på att starta ett eget konto från trading, och med det i åtanke haft funderingar på att skjuta in extra pengar utöver mitt ordinarie sparande till det. Efter den här upplevelsen känns det som en mindre bra idé att genomföra.

//Finanskvinnan

Litet aktieköp - Ratos igen

Jag köpte några ytterligare Ratos på 58 häromveckan, för ett par tusen. Givet att jag fortfarande tror på bolaget, vilket jag gör, så framstår Ratos som det mest köpvärda av bolagen i min portfölj för tillfället.

//Finanskvinnan

Tillgångar/skulder oktober 2012


 //Finanskvinnan

Ökat månadssparandet

Jag äter alldeles för mycket mat ute på lokal. Det blir onödigt dyrt. Jag har bestämt mig för att äta mer mat hemma och även att ta med mig lunch till jobbet igen. Förhoppningsvis täcker det mitt ökade sparande på 200 kr extra per månad.

Denna månaden fick jag också lite extra pengar som jag la på sparandet.

//Finanskvinnan