Fortum-pärs

Vi Fortum-ägare har haft smärre en pärs på senaste tiden. Först började kursen gå tvärt nedåt, vilket indikerade dålig kommande rapport och evenetuell utdelningssänkning. Lite svettigt med andra ord. Flera bloggare köpte på sig mer, själv var jag för feg och la en köporder på en nivå aktien inte hann ner till innan rapporten och medföljande kursrusning. Istället fick jag köpa på dagshögsta. Detta dagshögsta till trots innebar mitt köp en direktavkastning på ungefär 7% med den bibehållna utdelningen.

Ibland lönar det sig att ha is i magen och inte paniksälja.

//Finanskvinnan

Lite söndagsinspiration

 
//Finanskvinnan

Första aktieköpet för året

Jag köpte in ett antal Coca Cola Company, en ny aktie för portföljen. Kursen har gått ner några procent det senaste året men det verkar inte hända så mycket. Därmed bedömde jag att "nu" är ett tillfälle så gott som något att börja fylla på förrådet.

Det jag tycker känns mest spännande med att ha Coca Cola i portföljen är att jag nu kommer få in utdelningar kvartalsvis. Här finns utdelningsdatumen för aktien.

//Finanskvinnan

Så blev börsen 2012

Jag frågade som jag brukar er läsare hur ni trodde att börsåret 2012 skulle bli.

Flest personer, 75 stycken motsvarande 30% av de totala rösterna, svarade +10--+19%. Samma val som "vunnit" 2010, 2011 och nu även 2012. Till skillnad från tidigare år så fick läsarna rätt denna gång! Börsen slutade nämligen på +12%.

En ny poll ligger uppe där ni kan gissa hur nästa börsår (OMXSPI) slutar.

//Finanskvinnan