Mer Coca Cola!

Coca Cola Company-aktien (KO) nosar nu ner under 39 USD och jag fyller på lite mer. Jag skulle självklart föredra att köpa ännu billigare men kan inte motstå att öka de kvartalsvisa utdelningarna.

Om kursen går ner ytterligare fyller jag på mer.

//Finanskvinnan

Begränsa nedgång i kronor?

Jag bläddrade i bloggen och läste mina gamla inlägg från finanskristiden. Det var tydligen oerhört psykiskt påfrestande för mig att se mina aktier ligga på -60% respektive ca -60 000 kr.

Motsvarande belopp vid -60% (för dagens värde för aktieinnehavet) är ungefär -216 000 kr. Hur kommer det kännas när nästa krasch kommer? Inte särskilt bra, gissar jag.

Jag slogs av tanken att jag kanske skulle sätta ett tak på mitt aktieinnehav i kronor också, inte bara i procent av de totala tillgångarna. Nackdelen med den strategin är att jag då också riskerar att sätta ett tak på mina utdelningar vilket jag verkligen inte vill. Utdelningarna får gärna försörja mig någon gång i framtiden och det kommer aldrig ske om jag inte köper fler aktier med jämna mellanrum. Ungefär 2,8-3 miljoner i aktier behöver jag för att kunna leva på utdelningarna. Hur kommer det kännas att se mina aktier gå ner 1,8 miljoner i värde? Ja, det lär jag väl få veta någon gång i framtiden. 

Det fungerar bättre med min strategi att helt enkelt undvika att köpa till höga priser. Det ger också ett visst psykologiskt skydd att inte se varje innehav ligga på -60%, utan att de -60% utgår från någon slags ATH när jag redan låg plus utifrån mina GAV. Spekulerar jag.

//Finanskvinnan

Läsarnas exponering mot börsen

I pollen om vilken exponering (gällande sparkapital) läsarna har mot börsen så har de flesta en relativt hög andel. Själv har jag runt 50/50.

//Finanskvinnan

Tillgångar/skulder augusti 2013

Den här månaden ökade tillgångarnas värde med drygt 26 000 kr (3,74%) exklusive nysparandet. Det är den största ökningen i kronor en enskild månad sedan bloggens start. Det egna kapitalet nådde över 600 000 kr.


//Finanskvinnan